Bulgaristan-Belçika İş Forumu’nun açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un Danışmanı Lyubomir Gançev, “2017 yılında Belçika’ya yaptığımız ihracat, 2016’ya göre %72,7 artışla 1 milyar 116 milyon avro oldu” diye belirtti.

İş forumu, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ve merkezi Belçika’da bulunan Avrupa Ekonomik, Akademik ve Kültürel Diplomasi Merkezi tarafından organize edildi. Foruma 13 Belçikalı şirket katıldı.

Belçika Krallığının Bulgaristan Cumhuriyeti’nin geleneksel ve önemli ticaret ve ekonomik ortaklarından biri olduğuna dikkat çeken Gançev, Bulgaristan’ın ihracat yaptığı altıncı ülke olduğunu belirtti. Bakan Danışmanı, 2017 yılındaki ticaret dengesinin olumlu olup, 292,2 milyon avroya ulaştığını kaydetti.

Bulgaristan’ın makroekonomik ve mali istikrarı koruduğunu ve yatırımcılar için bir dizi teşvik sunduğunun altını çizen Bakan Danışmanının belirttiğine göre halihazırda var olan sanayi bölgelerinin geliştirilmesi ve yenilerinin oluşturulması, yatırımların başarılı bir şekilde teşvik edilmesi ve çekilmesi için çok önemli bir özelliktir.

Gançev,”Bulgaristan’da faaliyet gösteren Belçikalı şirketlerin uzun vadeli çıkarları ve kalkınma stratejileri var, onlar gerçek anlamda iş pozisyonları açıyor, deneyimini aktarıyor, elemanlarını eğitiyor, yatırımlarını ve üretim kapasitesini genişletiyor ve sürdürülebilir kalkınma ve sosyal katılıma dair bir örnek teşkil etmektedir” diye sözlerini bitirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar