2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Alın Yazısı”

TEKİRDAĞ’da Bulgar heykeltıraş Velislav Minekov, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda gerçekleştirdiği Suriyeli mültecilerin yaşadığı zorlukları anlatan ‘alın yazısı’ adını verdiği eseri hakkında açıklamalarda bulundu.
Bulgaristan Ulusal Sanat Akademisi ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Profesör Velislav Minekov; “2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda yapacağım eserin çalışmalarına Çin’de başladım. Bir davet esnasında binden fazla mültecinin öldüğü haberlerini gördükten sonra mülteci sorunuyla ilgilenmeye başladım. Yunanistan seyahatimde mültecilerin yaşadığı zorluklara tanık oldum. Bulgaristan’a döndüğüm zaman eserimi kafamda oluşturmuştum.” dedi.
2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun barış temasıyla işleneceğini duyduğunda oldukça mutlu olduğunu ifade ederken; “Burada barış konulu bir sempozyum olduğunu duyduğumda çok mutlu oldum. Çok hassas olduğum bu konu hakkında çalışmamı gerçekleştirme fırsatı veren herkese çok teşekkür ederim. Benim projem, daha iyi bir yaşam için denizleri aşmaya çalışan insanlara, onların trajedisine, onların alın yazısına adanmıştır. Umarım bu alın yazısı insanların vicdanının sesiyle birlikte değişir.” ifadelerini kullandı.

Reklamlar