Edirne’de jandarma ekiplerince son 1 ayda sınıra yakın bölgelerde yapılan kontrollerde aralarında Suriye, Irak ve Afganistan uyrukluların da bulunduğu 1357 kaçak ve onlara kılavuzluk eden 14 şüpheli yakalandı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan kontrollerde ise TIR araçlarının dorse çadırlarını keserek içine gizlenmek isteyen 2 kaçak suçüstü yakalandı.

Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak için kuyrukta bekleyen TIR sürücülerin şikayetleri üzerine gece denetimler başlattı. TIR araçlarının dorse çadırlarını keserek içine gizlenmek isteyen 2 kaçak suçüstü, 2 kaçak da taksiyle sınır kapısına gelirken yakalandı. Ticari araç sürücüsü gözaltına alınırken, kaçaklar ise Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.

Jandarma ekiplerince son 1 ayda Yunanistan ve Bulgaristan sınır bölgelerinde yapılan denetimlerde yurt dışına yasa dışı yollardan gitmek isteyen aralarında Suriye, Irak, ve Afganistan uyrukluların da bulunduğu 1357 kaçak ile onlara kılavuzluk eden 14 kılavuz yakalandı.

Reklamlar