Ялчън Расим е новият директор на Областната дирекция на МВР в Шумен. Той сменя на поста Илиян Николов, който пое временно ръководството на полицията миналата година.

Расим е назначен  на директорското място за срок от една година със заповед на вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Днес Расим е бил официално представен пред служителите на полицията от директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

Ялчън Расим започва работа в системата на МВР през 2003 година като разузнавач в полицейското управление в Каолиново. През годините е заемал различни длъжности и израства в йерархията. През 2010 година е назначен за началник на Районното управление в Каолиново. От 2013 до 2014 година заема поста началник на полицията в Нови пазар, след което отново е назначен за началник на управлението в Каолиново.

По време на службата си в МВР многократно е награждаван с благодарности и писмени похвали. През 2008 година за висок професионализъм и разкриване на тежко криминално престъпление е награден с обявяване на благодарност от Главния комисар на МВР. През 2012 година е награден с писмена похвала от директора на ОД на МВР- Шумен.

– See more at: http://shumen.topnovini.bg/node/615708#sthash.IYFfIDkQ.dpuf

Reklamlar