Новият проект за Европа е тя да бъде кантонизирана, като проблемите бъдат обособени в един от кантоните, а останалите си разпределят благините. Това стана ясно между редовете от интервю на евродепутата Илиана Йотова, който предстои да стане вицепрезидент. Планът е да има 2 много богати области, една междинна, и една – бунището, където да се складира цялата ненужна човешка маса.

Двата златни региона ще са Скандинавските страни и Западна Европа. Междинен ще е Вишеградската група. Южна Европа ще е гето, в което ще се пренесат всички проблеми и ще бъде наета по същество за “надзирател” на лагера за боклук.

Схемата ще се осъществи чрез рестарт на т.нар.”Дъблински регламент”, който по естествен път превраща граничните територии в лагер за мигранти. Теоретично, той връща мигрантите в първата страна, в която са влезли. Но реално, от север и от Атлантика никой не напира. Съответно единствената рискова гранична зона, е Южна Европа. Абсолютно всички мигранти са минали или през Балканите, или през Италия, и по-малко – през Испания.

Позицията на държава, която изпълнява охранителни функции, обикновено не е много благодатна. Плаща и се малко – колкото да не умре, а тя трябва да дава постоянни жертви. България е имала подобен статут в миналото. Например в средните векове Византия ни е плащала, за да я пазим от набези от север. Били сме буфер между татарите и Балканите. През Първата световна война пък, настъплението на войските ни умишлено от спряно от съюзниците ни, за да се образува фронт в Македония и там да се отвличат войски от театъра на бойните действия в Централна Европа.

Никога нищо съществено не сме спечелили от този статут. Охранители, пазванти, и всякакви подобни ги приемат почти като част от боклука, а не като хора.

Основната причина за нахлуването на мигранти в Европа е социалната система на Германия и другите по-богати страни, която създава каста от безделници, живеещи само на помощи. Нормално е кой от където види по света да иска да дойде. Но по пътя минава през други страни, и затова е измислен “Дъблинският регламент”. Така вината за мигрантите се стоварва върху транзитните държави, а не върху тия дето им дават евра, за да идват на талази.

Парадоксално, но България ще се окаже в по-лоша позиция от страни, които не са членки на ЕС. Сърбия и Македония например нямат задължения по Дъблин, тъй като не са членове на ЕС. Там няма да складират нито един мигрант. Така те, извън ЕС, ще се окажат по-добре например от нас, Гърция и Италия, които сме вътре.

Reklamlar