Мендерес Кунгюн осъди България

Национално турско обединение осъди България:

1.Да се признае конституционно турско -мюсюлманско малцинство в държавата.

2.Турците имат право свободно да самоопределят своята народност и да им се впише в паспортите.

3.Правата на турците да се регламентират с отделен закон.

4.Държавата да спре намесата в ислямското изповедание.

5.Да се разкрие министерство на малцинствата в България.

6.Да се разкрие държавен Турски университет за турците и мюсюлманите -граждани на БГ.

7.Да отпадне конституционната забрана за учредяване на етнически партии и да бъде регистрирана ТУРСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ.

8.Изучаването на турски език да се въведе задължително и турският език да стане втори официален език на българската държава.

9.Да се открие турски канал по държавната българска телевизия и радио.Да бъде отхвърлен българския етнически модел,който е продължение на асимилацията и геноцида над ТУРСКО -МЮСЮЛМАНСКОТО МАЛЦИНСТВО в България.

Изпълнението на тези наши искания ,които са в съответствие с Европейската конвенция за правата на човека да стане приоритет на българската държава за да се гарантира етническият мир,суверенитета и териториалната цялост на България.

Постигането на горните цели ще бъде осъществено единствено с мирни и демократични средства.

Share

Мендерес Кунгюн осъди България” için bir yorum

  • 27 Haziran 2017 tarihinde, saat 15:41
    Permalink

    Приветствам. Това е много хубаво, защото още от самото начало на Прехода, вече повече от четвърт век, политиците и партиите, които трябваше да защитават правата и свободите на малцинствата, не направиха това. Но имам и някои забележки към тези искания, защото всичко това доста претоварва държавата и има опасност да не получим и нищо. Нещата, с които не съм съгласен са:
    Мисля, че е излишно да се споменава термина “-мюсюлманско малцинство” (в 1-ва и 10-а точка), понеже от всеки се знае, че турците принадлежат към Мюсюлманската общност (по принцип). Тук (в 6-а точка) не трябва да се включват и “мюсюлманите” (както разбирам става въпрос за мюсюлманите от български произход, защото техният майчин език е българският и държавата няма да се съгласи с това). Във връзка с искането в 4-та точка, според мен държавата трябва да се намесва при появата на признаци на Радикален Ислям. Всички останали (без споменатите от мен за неприемливи) искания, ако се разрешат от държавата, то тогава няма да има нужда от регистриране на турска партия в България (от 7-а точка).

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir