Наша Турска поговорка гласи: Този, който падне в морето, се хваща и за змия, за да не се удави”. Същото важи и за шизофреничното повединие на партия ДпС, коятобезславно изчезва от политическата сцена и още по-безславно изчезна от мислите на турците в България. Защо ли, защото: 1. Никога не защити реално етническата и религиозна идентичност на турците и мюсюлманите в страната; 2. Многократно показа тясната си обвързаност с чужди олигархични интереси; 3. Прояви съвсем ненужна враждебност към официалните лидери на Турция и показно се опита да се намеси дори и в проведения миналата година Политически Референдум, в Турция призовавайки, турците да гласуват с „НЕ”; 4. На местно ниво тук в Кърджали, същото това ДпС- през последните няколко години, НЕ показа разбиране за „правото на ИЗБОР” на хелял храна за малките деца на мюсюлманите в Детските градини; – ДпС са организатори и първи участници на т.нар. тържества на всеки 21 Октомври, по случай пак определения от ДпС, през 1998г. „Ден на Кърджали”- в отбелязване насилно противоречивите за турците и българите събития в региона, от есента на 1912г.; През 2017г.-ДпС участваха в организирането дори на конкурс за манекенки пред Медресето на Кърджали, което е присвоено и ползвано от държавата като музей, и т.н. и т.н.

И сега ДпС-ари, от кумова срама отишли в Музея на основателя на Република Турция- Мустафа Кемал Ататюрк, а медиите на ДпС гърмят с „комунистическа” пропаганда- „Видите ли, вече не ни гонят от Турция”. Ердинч Хайрула бил отпаднал от забранителния списък- Ураааааа, …. Колко е жалко като Турчин да се радваш, че ВСЕ ПАК те пускат в Турция. Това означава, че е имало сериозни причини, като изброените по горе, че да ти забранят да влизаш в държавата основана от Ататюрк, това означава, че си действал като или подкрепял тези, които искат да асимилират и дискриминират Турците в България, с една дума работил си против своята етно-религиозна група.

Забранителния списък бил съставен по доноси, Много смешно… като чели 85 милионна Турция не знае какво точно става в 5 милионна България, какви далавери се въртят и как се ограничават етническите, езиковите и религиозните права на Турците, Помаците, Татарите и Ромите т.е. на Мюсюлманите в страната. Да бяхте взели с вас и вашия баш спонсор и ДпС депутат Пеевски, и без това Турските служби го търсят за разпит, за подпомагане на терористични организации, чрез контрабанда на цигари, или поне кандидата Ви за депутат- Слави Бинев от Атака, а вие сте тръгнали сами към Анкара да хапнете „небет шекер”. Известно е, че Пеевски има огромен апетит за бяло сладко, шам фъстък и баклава. Другият път непременно да го вземете, …

Reklamlar