Политическа  склероза или комунизъм  до мозъка на костите

АТАКА или  Национален фронт изберете сами…

Г-н Местан от тази свята трибуна обяви, че ще внесат в Народното събрание предложение да няма давност за престъпленията през комунистическия тоталитарен режим. Интересно защо г-н Местан подценява свясните Български граждани антикомунисти, че са с къса памет и се подиграва с тяхната памет, които много добре помнят как на 19.06.2014 година  ДПС в хор с БСП и забележете ксенофобската партия АТАКА отхвърлиха предложението на ГЕРБ със същото съдържание. Обаче сега много цинично г-н Местан заявява, че нямат претенции за авторството на предложението, но дали нямат претенции и за политически дивиденти на едно такова предложение и евентуално решение. Това държание има само един политически смисъл провокиране на сегашното парламентарно мнозинство да не прекарват предложение с такова съдържание, което е и цел на комунистическите глави, която са демонстрирали с вота си от 19/06/2014 та блокирайки предложението на ГЕРБ. Тук е мястото да припомним на нашите сънародници от Р.Турция, че същият цинизъм ДПС разигра и спрямо безвизовия режим на старите изселници непритежаващи двойно гражданство, за което обещаха управляващата ПП ГЕРБ на изселническа организация БУЛТЮРК при посещението им на Българския Парламент по покана на ГЕРБ през 2012 година. Веднага след което посещение, Народният представител от ДПС Четин Казак отправи питане в Народното събрание относно безвизовия режим под предтекст, че се ощетява Българската хазна. Но само след месец и нещо време същия г-н Казак внесе друго предложение в Народното събрание, чието съдържание беше забележете „регламентиране на безвизов режим на старите изселници в Р.Турция непритежаващи двойно гражданство“, който дяволски номер не мина разбира се. Но направете си равносметка кой губи от всичко това, разбира се губят хората, за които г-н Местан претендира, че ги представлява.

От трибуната в Момчиград г-н Местан като се самозабрави и се държа като на предизборен митинг не подмина да опомене и политическите си опоненти и ги попита как се чувствуват в прегръдките на ксенофобската партия Национален Фронт (НФ).     Г-н Местан ние всички антикомунисти без оглед на вяра, етнос, език и т.н. Ви питаме как се чувстваше ДПС 25 години в скута на възродителите от БКП-БСП? И само допреди три месеца вие бяхте в прегръдка с друга ксенофобска партия по-известна с изпълненията си от джамията Баня башъ в София, приета и от Вас като ксенофобска, тази на Волен Сидеров наречена АТАКА.Или искате да предложите на вашите избиратели  варианта АТАКА или Националния фронт изберете сами…Така,че и на Вашата партия не са чужди ксенофобските прегръдки.  Не претендираме, че владееме Българския език по-добре от Вас за това тази Ваша проява като партия и партиен лидер си изберете сам епитет, но никой нормално мислещ човек не би възприел за нормална такава политическа склероза или по скоро комунизъм до мозъка на костите.

Г-н Местан полугласно спомена и за решението от 41 то Народно събрание за осъждането на така наречения „възродителен процес“, но пропусна да благодари на вносителя на това предложение Г-н Иван КОСТОВ и разбира на парламентарното мнозинство от ПП ГЕРБ, с чиито вот  се прие това решение. Тук е мястото да попитаме Г-н Местан каква отговорност потърсиха от Народните представители от ДПС не участвували в гласуването за приемането на това решение, въпреки присъствието им в сградата на Народното събрание. Какви политически ходове предприе ДПС след приемането на това решение относно политическото и правно възмездие на потърпевшите от така наречения „възродителен процес“, защото това решение отвори извесни правови възможности за това. Сега г-н Местан се пули, демонстрира смелост и търси подкрепа за съда в Страсбург за това, че е бил глобен поради предизборните си агитации. Къде бяха и са ДПС върхушката и г-н Местан, когато политическите затворници и заточените в Белене потърпевши от така наречения „възродителен процес“ висяха пред съда за човешки права в Страсбург. Защо ДПС върхушката категорично им отказа на тези хора,като им заяви, че няма да ги съдейства в търсенето на правата си. (по сведение на самите потърпевши) Защо на трибуната на тези чествувания, а и сред участниците отсъствусват и не участвуват политическите затворници и лежалите в Белене репресирани от тоталитарния режим граждани и техните потомци? Защо на трибуната няма гости етнически Българи  репресирани от комунистите или представители на антикомунистическите дружества като клуба на репресираните например? Или те много добре знаят депесарското лицемерие,което ще рече по време на тези чествувания ДПС са уж антикомунисти, а през останалото време политически дружки с възродителите комунисти БКП-БСП. Защо тези чествувания държите в строго етнически граници?   Кои са тези, които ги представяте за репресирани и кое общото между тях  и Д(п)С върхушката?

Като на предизборен митинг г-н Местан направи политическа оценка и по-своему отпраши политическа заплаха към политическите си опоненти с опасността от нарушаването на етническия мир.  Тук даже разшири малко кръга на своя потенциален електорат като навлезе в зоната на “братята и сестрите роми”, по негови думи. Но внимателно г-н Местан те може би не ще се окажат толерантни и търпеливи като Турците. Ако Ви се провалят отношенията с г-н Пеевски и се спре Руския финансов източник за купуване на гласове  от къде ще намерите пари за да ги привлечете тези Ви братя и сестри при Вас. Нима не знаете. че пет лева по-вече или по-малко, ден по-рано или по -късно е от значение в тези среди, така, че умната…Типично по-маниерите на своя господар стоящ зад кулисите, когато остане далеч от политическата власт на преден план се тикат  опасностите от междуетническите размирици. Интересното тук е, че този театър много долнопробно и за съжаление с успех се разигра цели 25 години. Този модел на политически популизъм и демагогия по сценарий на комунистите много успешно се подпалва от крайно националистичните и ксенофобски Български партии и по много  невинно изглеждащ начин се подклажда от ДПС върхушката. Резултата е ясен политически дивиденти и за двете страни, което ще рече депутатско място в парламента и дай Боже участие в коалиционно политическо управление на страната за материално облажване и разграбване на  държавата, което при  ДПС се равнява на четири мандата келепир за изминалите 25 години.

За трезво мислещите Български граждани е време да вземат главите си между двете ръце и наистина да мислят с тях преди изборите, за да решат в чии ръце да предадат своята гражданска съдба за в бъдеще. Време е вече да се каже не на комунизма, комунистическите наследници даже не и на комунистически мислещите. Вече трябва да се даде път на младите, способните, кадърните, които имат визията да очистят България от срамното комунистическо минало и да водят България между страните от Европейската Общност, където демократичната ценностна система е реално изградена и действува. Демократична система, в която човешките права са над всичко без оглед на вяра, етнос, език и т.н. и където всеки гражданин участвува в управлението на страната единствено с оглед на професионалната си подготовка и компететност. С оглед на това крайно време е  големите политически партии от политическия център в дясно, но не крайно десни, да дадат място на грамотните изучени и способни млади хора от малцинствата. Тази необходимост се поражда от необходимостта да се ликвидира патентността на партиите като АТАКА, НФ, ВМРО, ДПС и други да претендират, че политически представляват една или друга етнос или общност. Знаем, че на ксенофобите, ултранационалистите и властолюбците – комунисти няма да им се харесват тези анализи и призиви, но благоразумието предполага и изисква от нас да се научим да живеем заедно свободно, така, както се чувствува всеки един от нас. Достатъчно е да знаем само това, че свободата на единия свършва там, където започва да ограничава свободата на другия. Доброто бъдеще на България има нужда от това. Разбира се България и Българските граждани имат нужда от още едно важно нещо, от едно обединение без оглед на вяра, етнос, език и т.н. с цел ликвидиране на остатъците от комунистическия тоталитарен режим заедно с ДС елементите за да изградят наистина една чиста и свята Република. Република без комунисти в парламента, правителстжото и всички държавни органи и институции.

Reklamlar