Български изселници в Турция ще търсят сметка на ДОСТ заради провала на изборите

Председателят на Дружеството за култура и сътрудничество на българските турци “Бултюрк” в Истанбул Рафет Улутюрк заяви, че от организацията му ще настояват управляващите в Турция да потърсят отговорност от партия ДОСТ заради провала им на изборите в България. Призивът е поместен на страниците на органа на дружеството, вестник “Бултюрк”, предава БТА.
  С твърденията, че имат влияние в България и че непременно ще влязат в българския парламент, Дост излъгаха редица турски политици и институции, които директно или индиректно ги подкрепяха. Представяха се сред българските турци като “партия на Ердоган” и фактически нанесоха вреда на турския президент и на Турция като цяло. Затова трябва да се потърси най-строга отговорност от ДОСТ и нейните застъпници, а председателят й Лютви Местан трябва да подаде оставка, посочва председателят на дружеството.
  Отношенията между Турция и България не бива да се напрягат заради партийни интереси, те трябва да се поддържат добри, защото това е от взаимен интерес, се казва в изявлението на председателя на “Бултюрк” в Истанбул Рафет Улутюрк.

Orjinali; http://bnr.bg/post/100814538/balgarski-izselnici-v-turcia-shte-tarsat-smetka-na-dost-zaradi-provala-na-izborite

Share

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir