България катастрофира, изчезва – без значение кой е ляв и кой десен. Българските жени не раждат, няма по-бързо изчезваща нация в белия свят. Това е проблемът на страната.

20130828222725-61099708Това заяви в интервю за “Фокус” математикът проф. Михаил Константинов. Той подчерта, че най-страшната катастрофа в България е демографската.

“Трябва да се намери начин българските жени да останат в България и да раждат. Трябва да се разработят стратегии и да започнат да се изпълняват в най-важните области. Коя е най-страшната катастрофа? Демографската. Тя няма да се реши с раздаване на пари за всяко следващо дете и си затъваме в нея по най-безобразен начин. И както е тръгнало, след 20-30 години българите изчезваме като народ”, коментира Константинов.

Според него социалните мерки на правителството не са достатъчни. “Отдавна е известно, че икономическото положение на хората се оправя не с помощи, а с подпомагане на икономиката. Ако нямаме ръст и позитивно развитие на икономическия климат в страната, нищо няма да направят с помощи. Да раздадеш едни пари за изяждане и пиене не е лошо, но никаква полза няма от това”

Константинов е на мнение, че трябва да се подпомогнат ефективните производства, да се разработи стратегия за бъдещото развитие на страната. “Да се реши какво ще правим – туризъм ли, електроника ли, пътищата ли ще си оправяме… Досега управляващите не са заявили такава програма. Раздаването на пари на калпак не решава никакви проблеми”, коментира той. /btvnews.bg

Reklamlar